Необичайно мощна поредица от бури връхлетяха Калифорния. Това съобщава кореспондентът на

...
Необичайно мощна поредица от бури връхлетяха Калифорния. Това съобщава кореспондентът на
Коментари Харесай

Това е много рядко и необичайно явление: Поредица от опустошителни наводнения в Калифорния

Н еобичайно мощна поредност от стихии връхлетяха Калифорния.  Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Мат Дибъл , в своя репортаж от Оукланд, Калифорния. 

Животът на милиони калифорнийци е нарушен от две мощни стихии, които предизвикаха големи наводнения, кални свлачища и спирания на електрозахранването в целия щат. Втората стихия, връхлетяла сушата в неделя сутринта, към региона на Лос Анджелис, където губернаторът на Калифорния разгласи изключително състояние за осем окръга. Бурите са известни като „ атмосферни реки “ поради огромния размер вода, който транспортират от тропиците и по-късно бързо се освобождават, откакто доближат сушата. 

„ Това е доста рядко и извънредно събитие, което е мощен сигнал за доста висок риск от обилни неочаквани наводнения “, споделя ученият по климата Даниел Суейн. 

Заповедите за евакуация са в действие в регионите на Южна Калифорния, изложени на максимален риск от кални свлачища и наводнения. В северна и централна Калифорния ветрове със скорост от 60 до 120 км/ч. събориха дървета и електропроводи, прекъсвайки електричеството в съвсем милион домове и предприятия, предава VOA
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР